Bravčová panenka na mladom hrášku s haruľou

By 1. februára 2018Československá kuchyňa

Bravčová panenka

na mladom hrášku s haruľou

Bravčová panenka

na mladom hrášku s haruľou

GALÉRIA RECEPTU

VIDEO RECEPT

Rozpísaný celý recept

Bravčová panenka

na mladom hrášku s haruľou

Bravčová panenka

na mladom hrášku s haruľou

INGREDIENCIE 

Haruľa
Zemiaky väčšie 8 ks
Hladká múka
Vajíčka 2ks
Bravčová masť 2-3 lyžice
Oravská slanina 2 hrubšie plátky
Cesnak 1 strúčik
Čerstvý majorán 30g
Čerstvá petržlenová vňať hladká 50g
Soľ, korenie
Mlieko – podľa potreby

Panenka
Bravčová panenka 1 kg
Maslo 2 lyžice
Špenát 0,2
Hráškové lúsky 250g
Mladá cibuľka 3x
Cesnak 2 strúčiky
Čerstvý tymián 30g
Soľ, korenie
Červená reďkovka viazanička

Dresing
Kyslá smotana 250ml
Pažítka
Soľ, korenie

PRÍPRAVA
40 MINÚT
  PORCIE
4 PORCIE
  OBTIAŽNOSŤ
STREDNÁ

Haruľa :

Nastrúhame si zemiaky na hrubom strúhadle, zahustíme múkou, pridáme vajíčka, na kocky nakrájanú slaninu, osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý majorán a prelisovaný cesnak.

Placky vyprážame na bravčovej masti do zlatista.

Panenka :

Panenku umyjeme, osušíme, osolíme okoreníme, pridáme na drobno nasekaný čerstvý tymián, osolíme a okoreníme, orestujeme na panvici na bravčovej masti z každej strany a dáme piecť do trúby na 8 až 10 minút pri 200 stupňoch.

Do tej istej panvice pridáme maslo, orestujeme na drobno nasekaný cesnak, špenát, mladé cibuľky, na rezance nasekaný mladý hrášok a podlejeme kvapkou vody.

Dresing :

Zmiešame kyslú smotanu s pažítkou, osolíme a okoreníme.

Hotovú panenku s mladým hráškom a haruľami podávame s dresingom a dozdobíme čerstvou červenou reďkovkou.

INGREDIENCIE

Haruľa
Zemiaky väčšie 8 ks
Hladká múka
Vajíčka 2ks
Bravčová masť 2-3 lyžice
Oravská slanina 2 hrubšie plátky
Cesnak 1 strúčik
Čerstvý majorán 30g
Čerstvá petržlenová vňať hladká 50g
Soľ, korenie
Mlieko – podľa potreby

Panenka
Bravčová panenka 1 kg
Maslo 2 lyžice
Špenát 0,2
Hráškové lúsky 250g
Mladá cibuľka 3x
Cesnak 2 strúčiky
Čerstvý tymián 30g
Soľ, korenie
Červená reďkovka viazanička

Dresing
Kyslá smotana 250ml
Pažítka
Soľ, korenie

PRÍPRAVA
40 MINÚT
  PORCIE
4 PORCIE
  OBTIAŽNOSŤ
STREDNÁ

Haruľa

Nastrúhame si zemiaky na hrubom strúhadle, zahustíme múkou, pridáme vajíčka, na kocky nakrájanú slaninu, osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý majorán a prelisovaný cesnak.

Placky vyprážame na bravčovej masti do zlatista.

Panenka

Panenku umyjeme, osušíme, osolíme okoreníme, pridáme na drobno nasekaný čerstvý tymián, osolíme a okoreníme, orestujeme na panvici na bravčovej masti z každej strany a dáme piecť do trúby na 8 až 10 minút pri 200 stupňoch.

Do tej istej panvice pridáme maslo, orestujeme na drobno nasekaný cesnak, špenát, mladé cibuľky, na rezance nasekaný mladý hrášok a podlejeme kvapkou vody.

Dresing

Zmiešame kyslú smotanu s pažítkou, osolíme a okoreníme.

Hotovú panenku s mladým hráškom a haruľami podávame s dresingom a dozdobíme čerstvou červenou reďkovkou.

INGREDIENCIE

Haruľa
Zemiaky väčšie 8 ks
Hladká múka
Vajíčka 2ks
Bravčová masť 2-3 lyžice
Oravská slanina 2 hrubšie plátky
Cesnak 1 strúčik
Čerstvý majorán 30g
Čerstvá petržlenová vňať hladká 50g
Soľ, korenie
Mlieko – podľa potreby

Panenka
Bravčová panenka 1 kg
Maslo 2 lyžice
Špenát 0,2
Hráškové lúsky 250g
Mladá cibuľka 3x
Cesnak 2 strúčiky
Čerstvý tymián 30g
Soľ, korenie
Červená reďkovka viazanička

Dresing
Kyslá smotana 250ml
Pažítka
Soľ, korenie

 PRÍPRAVA
40 MINÚT
 PORCIE
4 PORCIE
 OBTIAŽNOSŤ 
STREDNÁ

Haruľa

Nastrúhame si zemiaky na hrubom strúhadle, zahustíme múkou, pridáme vajíčka, na kocky nakrájanú slaninu, osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý majorán a prelisovaný cesnak.

Placky vyprážame na bravčovej masti do zlatista.

Panenka

Panenku umyjeme, osušíme, osolíme okoreníme, pridáme na drobno nasekaný čerstvý tymián, osolíme a okoreníme, orestujeme na panvici na bravčovej masti z každej strany a dáme piecť do trúby na 8 až 10 minút pri 200 stupňoch.

Do tej istej panvice pridáme maslo, orestujeme na drobno nasekaný cesnak, špenát, mladé cibuľky, na rezance nasekaný mladý hrášok a podlejeme kvapkou vody.

Dresing

Zmiešame kyslú smotanu s pažítkou, osolíme a okoreníme.

Hotovú panenku s mladým hráškom a haruľami podávame s dresingom a dozdobíme čerstvou červenou reďkovkou.