Šťavnatý Flank steak s chedarovou polentou

By 1. februára 2018Americká kuchyňa

Flank steak

s chedarovou polentou

Flank steak

s chedarovou polentou

GALÉRIA RECEPTU

VIDEO RECEPT

Rozpísaný celý recept

Flank steak

s chedarovou polentou

Flank steak

s chedarovou polentou

BOX S
PRÍSADAMI
INGREDIENCIE 

Steak
Flank steak 1kg
Bravčová masť 2 lyžice
Čerstvý tymián 30g
Čerstvá pertžlenová vňať hladká 50g
Soľ, korenie

Polenta
Bravčová masť 2 lyžice
Oravská slanina 200g
Polenta 350g
Mlieko 1,5L
Chedar 200g
Sterilizovaná kukurica 425ml
Soľ, korenie

PRÍPRAVA
30 MINÚT
  PORCIE
4 PORCIE
  OBTIAŽNOSŤ
STREDNÁ

Na bravčovej masti orestujeme na kocky nakrájanú slaninu, zalejeme mliekom a privedieme do bodu varu, pridáme polentu, osolíme, okoreníme a vlejeme do vymastenej formy, zarovnáme omastenou lyžicou a necháme vychladnúť.

Vychladnutú polentu vyklopíme z formy, nakrájame na plátky a grilujeme na panvici.

Flank steak si umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, posypeme nadrobno nakrájaným tymiánom a sprudka opečieme na panvici cca 4 minúty z každej strany.

Mäsko nakrájame na plátky a spolu s polentou posypeme chedarom, kukuricou a petržlenovou vňaťkou.

BOX S
PRÍSADAMI

INGREDIENCIE

Steak
Flank steak 1kg
Bravčová masť 2 lyžice
Čerstvý tymián 30g
Čerstvá pertžlenová vňať hladká 50g
Soľ, korenie

Polenta
Bravčová masť 2 lyžice
Oravská slanina 200g
Polenta 350g
Mlieko 1,5L
Chedar 200g
Sterilizovaná kukurica 425ml
Soľ, korenie

PRÍPRAVA
30 MINÚT
  PORCIE
4 PORCIE
  OBTIAŽNOSŤ
STREDNÁ

Na bravčovej masti orestujeme na kocky nakrájanú slaninu, zalejeme mliekom a privedieme do bodu varu, pridáme polentu, osolíme, okoreníme a vlejeme do vymastenej formy, zarovnáme omastenou lyžicou a necháme vychladnúť.

Vychladnutú polentu vyklopíme z formy, nakrájame na plátky a grilujeme na panvici.

Flank steak si umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, posypeme nadrobno nakrájaným tymiánom a sprudka opečieme na panvici cca 4 minúty z každej strany.

Mäsko nakrájame na plátky a spolu s polentou posypeme chedarom, kukuricou a petržlenovou vňaťkou.


BOX S PRÍSADAMI

INGREDIENCIE

Steak
Flank steak 1kg
Bravčová masť 2 lyžice
Čerstvý tymián 30g
Čerstvá pertžlenová vňať hladká 50g
Soľ, korenie

Polenta
Bravčová masť 2 lyžice
Oravská slanina 200g
Polenta 350g
Mlieko 1,5L
Chedar 200g
Sterilizovaná kukurica 425ml
Soľ, korenie

 PRÍPRAVA
30 MINÚT
 PORCIE
4 PORCIE
 OBTIAŽNOSŤ 
STREDNÁ

Na bravčovej masti orestujeme na kocky nakrájanú slaninu, zalejeme mliekom a privedieme do bodu varu, pridáme polentu, osolíme, okoreníme a vlejeme do vymastenej formy, zarovnáme omastenou lyžicou a necháme vychladnúť.

Vychladnutú polentu vyklopíme z formy, nakrájame na plátky a grilujeme na panvici.

Flank steak si umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, posypeme nadrobno nakrájaným tymiánom a sprudka opečieme na panvici cca 4 minúty z každej strany.

Mäsko nakrájame na plátky a spolu s polentou posypeme chedarom, kukuricou a petržlenovou vňaťkou.