Red curry s kuracím mäsom a jazmínovou ryžou

By 1. februára 2018Ázijská kuchyňa

Red curry

s kuracím mäsom a jazmínovou ryžou

Red curry

s kuracím mäsom a jazmínovou ryžou

GALÉRIA RECEPTU

VIDEO RECEPT

Rozpísaný celý recept

Red curry

s kuracím mäsom a jazmínovou ryžou

Red curry

s kuracím mäsom a jazmínovou ryžou

INGREDIENCIE 

Vykostené kuracie stehná 1 kg
Paradajky 8ks
Olivový olej  1dcl
Cesnak 1hlavička
Zázvor  50g
Cibuľa biela 2ks
Red curry pasta 4 polievkové lyžice
Kokosové mlieko 800ml
Limetková šťava a kôra z jednej limetky
Čerstvý koriander 30g
Čerstvé chilli červené rawit 30g
Sójové klíčky 200g
Jazmínová ryža 1kg
Soľ

PRÍPRAVA
25 MINÚT
  PORCIE
4 PORCIE
  OBTIAŽNOSŤ
STREDNÁ

Najskôr si vykostíme kuracie stehná, a nakrájame ich na väčšie kúsky. Paradajky si nakrájame na mesiačiky a vyfiletujeme ich. Rozohrejeme si panvičku, pridáme olivový olej, na mesiačiky nakrájanú cibuľu, nakrájaný cesnak, nastrúhaný zázvor, pridáme kuracie mäsko, ktoré osolíme a okoreníme. S Red curry pastou rozmiešanou vo vode zalejeme mäsko, pridáme kokosové mlieko a dusíme cca 10 minút.

Nakoniec prihodíme vyfiletované paradajky a dochutíme šťavou a kôrou z limetky.

Podávame posypané nasekaným čerstvým koriandrom, klíčkami a jazmínovou ryžou.

INGREDIENCIE

Vykostené kuracie stehná 1 kg
Paradajky 8ks
Olivový olej  1dcl
Cesnak 1hlavička
Zázvor  50g
Cibuľa biela 2ks
Red curry pasta 4 polievkové lyžice
Kokosové mlieko 800ml
Limetková šťava a kôra z jednej limetky
Čerstvý koriander 30g
Čerstvé chilli červené rawit 30g
Sójové klíčky 200g
Jazmínová ryža 1kg
Soľ

PRÍPRAVA
25 MINÚT
  PORCIE
4 PORCIE
  OBTIAŽNOSŤ
STREDNÁ

Najskôr si vykostíme kuracie stehná, a nakrájame ich na väčšie kúsky. Paradajky si nakrájame na mesiačiky a vyfiletujeme ich. Rozohrejeme si panvičku, pridáme olivový olej, na mesiačiky nakrájanú cibuľu, nakrájaný cesnak, nastrúhaný zázvor, pridáme kuracie mäsko, ktoré osolíme a okoreníme. S Red curry pastou rozmiešanou vo vode zalejeme mäsko, pridáme kokosové mlieko a dusíme cca 10 minút.

Nakoniec prihodíme vyfiletované paradajky a dochutíme šťavou a kôrou z limetky.

Podávame posypané nasekaným čerstvým koriandrom, klíčkami a jazmínovou ryžou.

INGREDIENCIE

Vykostené kuracie stehná 1 kg
Paradajky 8ks
Olivový olej  1dcl
Cesnak 1hlavička
Zázvor  50g
Cibuľa biela 2ks
Red curry pasta 4 polievkové lyžice
Kokosové mlieko 800ml
Limetková šťava a kôra z jednej limetky
Čerstvý koriander 30g
Čerstvé chilli červené rawit 30g
Sójové klíčky 200g
Jazmínová ryža 1kg
Soľ

 PRÍPRAVA
25 MINÚT
 PORCIE
4 PORCIE
 OBTIAŽNOSŤ 
STREDNÁ

Najskôr si vykostíme kuracie stehná, a nakrájame ich na väčšie kúsky. Paradajky si nakrájame na mesiačiky a vyfiletujeme ich. Rozohrejeme si panvičku, pridáme olivový olej, na mesiačiky nakrájanú cibuľu, nakrájaný cesnak, nastrúhaný zázvor, pridáme kuracie mäsko, ktoré osolíme a okoreníme. S Red curry pastou rozmiešanou vo vode zalejeme mäsko, pridáme kokosové mlieko a dusíme cca 10 minút.

Nakoniec prihodíme vyfiletované paradajky a dochutíme šťavou a kôrou z limetky.

Podávame posypané nasekaným čerstvým koriandrom, klíčkami a jazmínovou ryžou.