Risotto allo zafferano con proscuitto

Risotto allo zafferano

con proscuitto

Risotto allo zafferano

con proscuitto

GALÉRIA RECEPTU

VIDEO RECEPT

Rozpísaný celý recept

Risotto allo zafferano

con proscuitto

Risotto allo zafferano

con proscuitto

INGREDIENCIE 

Olivový olej 4 polievkové lyžice
Cibuľa biela 2ks
Mrkva 1ks
Sedáno (rapíkatý zeler) 100g
Ryža Arborio 400g
Biele víno 2dcl
Šafrán 1 balíček
Píniové oriešky 100g
Rucolla 200g
Proscuitto krájané 200g
Parmezán 120g
Maslo 100g
Soľ a korenie
Voda

PRÍPRAVA
25 MINÚT
  PORCIE
4 PORCIE
  OBTIAŽNOSŤ
STREDNÁ

Rozohrejeme si v hrnci olivový olej, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nasekané sedano, ryžu, zarestujeme a podlejeme bielym vínom a necháme redukovať, až kým sa víno nevyparí. Zalejeme vodou, pridáme šafrán, dochutíme soľou a korením a za občasného miešania varíme do polo mäkka al dente.

Keď máme ryžu uvarenú al dente, pridáme 100g nastrúhaného parmezánu a kocku masla, zamiešame a odstavíme.

V miske si zmiešame rucolu spolu so soľou, troškou nastrúhaného parmezánu a opraženými píniovými orieškami.

Rizoto servírujeme na tanieri spolu s navrchu naukladanými plátkami proscuita a zmesou rucoly s orieškami.

INGREDIENCIE

Olivový olej 4 polievkové lyžice
Cibuľa biela 2ks
Mrkva 1ks
Sedáno (rapíkatý zeler) 100g
Ryža Arborio 400g
Biele víno 2dcl
Šafrán 1 balíček
Píniové oriešky 100g
Rucolla 200g
Proscuitto krájané 200g
Parmezán 120g
Maslo 100g
Soľ a korenie
Voda

PRÍPRAVA
25 MINÚT
  PORCIE
4 PORCIE
  OBTIAŽNOSŤ
STREDNÁ

Rozohrejeme si v hrnci olivový olej, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nasekané sedano, ryžu, zarestujeme a podlejeme bielym vínom a necháme redukovať, až kým sa víno nevyparí. Zalejeme vodou, pridáme šafrán, dochutíme soľou a korením a za občasného miešania varíme do polo mäkka al dente.

Keď máme ryžu uvarenú al dente, pridáme 100g nastrúhaného parmezánu a kocku masla, zamiešame a odstavíme.

V miske si zmiešame rucolu spolu so soľou, troškou nastrúhaného parmezánu a opraženými píniovými orieškami.

Rizoto servírujeme na tanieri spolu s navrchu naukladanými plátkami proscuita a zmesou rucoly s orieškami.

INGREDIENCIE

Olivový olej 4 polievkové lyžice
Cibuľa biela 2ks
Mrkva 1ks
Sedáno (rapíkatý zeler) 100g
Ryža Arborio 400g
Biele víno 2dcl
Šafrán 1 balíček
Píniové oriešky 100g
Rucolla 200g
Proscuitto krájané 200g
Parmezán 120g
Maslo 100g
Soľ a korenie
Voda

 PRÍPRAVA
25 MINÚT
 PORCIE
4 PORCIE
 OBTIAŽNOSŤ 
STREDNÁ

Rozohrejeme si v hrnci olivový olej, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nasekané sedano, ryžu, zarestujeme a podlejeme bielym vínom a necháme redukovať, až kým sa víno nevyparí. Zalejeme vodou, pridáme šafrán, dochutíme soľou a korením a za občasného miešania varíme do polo mäkka al dente.

Keď máme ryžu uvarenú al dente, pridáme 100g nastrúhaného parmezánu a kocku masla, zamiešame a odstavíme.

V miske si zmiešame rucolu spolu so soľou, troškou nastrúhaného parmezánu a opraženými píniovými orieškami.

Rizoto servírujeme na tanieri spolu s navrchu naukladanými plátkami proscuita a zmesou rucoly s orieškami.