Štavňato lahodné Saltimbocca di pollo

Saltimbocca di pollo

Saltimbocca di pollo

GALÉRIA RECEPTU

VIDEO RECEPT

Rozpísaný celý recept

Saltimbocca di pollo

Saltimbocca di pollo

INGREDIENCIE 

Kuracie prsia 1kg
Zemiaky veľké 8x
Čerstvá šalvia 30g
Pancetta plátky 100g
Olivový olej 1dcl
Maslo 200g
Biele víno 2dcl
Hladká múka 3 polievkové lyžice
Soľ a korenie
Voda

PRÍPRAVA
40 MINÚT
  PORCIE
4 PORCIE
  OBTIAŽNOSŤ
STREDNÁ

Kuracie prsia si rozkrájame na plátky, ktoré si obalíme do pancetty a dvoch lístkov šalvie. Následne obalíme v hladkej múke a na rozohriatej panvici na masle opekáme z oboch strán dozlatista. Pridáme na pásiky nakrájanú zvyšnú pancettu a zalejeme vínom, zredukujeme, podlejeme vodou a necháme podusiť cca 7 minút. Nakoniec pridáme kocku masla a lístky šalvie, prípadne dosolíme a dokoreníme podľa chuti.

Ako prílohu podávame opekané zemiačiky, ktoré sme si pred tým uvarili, nechali vychladnúť, nakrájali na väčšie krúžky a opiekli na panvičke.

INGREDIENCIE

Kuracie prsia 1kg
Zemiaky veľké 8x
Čerstvá šalvia 30g
Pancetta plátky 100g
Olivový olej 1dcl
Maslo 200g
Biele víno 2dcl
Hladká múka 3 polievkové lyžice
Soľ a korenie
Voda

PRÍPRAVA
40 MINÚT
  PORCIE
4 PORCIE
  OBTIAŽNOSŤ
STREDNÁ

Kuracie prsia si rozkrájame na plátky, ktoré si obalíme do pancetty a dvoch lístkov šalvie. Následne obalíme v hladkej múke a na rozohriatej panvici na masle opekáme z oboch strán dozlatista. Pridáme na pásiky nakrájanú zvyšnú pancettu a zalejeme vínom, zredukujeme, podlejeme vodou a necháme podusiť cca 7 minút. Nakoniec pridáme kocku masla a lístky šalvie, prípadne dosolíme a dokoreníme podľa chuti.

Ako prílohu podávame opekané zemiačiky, ktoré sme si pred tým uvarili, nechali vychladnúť, nakrájali na väčšie krúžky a opiekli na panvičke.

INGREDIENCIE

Kuracie prsia 1kg
Zemiaky veľké 8x
Čerstvá šalvia 30g
Pancetta plátky 100g
Olivový olej 1dcl
Maslo 200g
Biele víno 2dcl
Hladká múka 3 polievkové lyžice
Soľ a korenie
Voda

 PRÍPRAVA
40 MINÚT
 PORCIE
4 PORCIE
 OBTIAŽNOSŤ 
STREDNÁ

Kuracie prsia si rozkrájame na plátky, ktoré si obalíme do pancetty a dvoch lístkov šalvie. Následne obalíme v hladkej múke a na rozohriatej panvici na masle opekáme z oboch strán dozlatista. Pridáme na pásiky nakrájanú zvyšnú pancettu a zalejeme vínom, zredukujeme, podlejeme vodou a necháme podusiť cca 7 minút. Nakoniec pridáme kocku masla a lístky šalvie, prípadne dosolíme a dokoreníme podľa chuti.

Ako prílohu podávame opekané zemiačiky, ktoré sme si pred tým uvarili, nechali vychladnúť, nakrájali na väčšie krúžky a opiekli na panvičke.