Sviečková na smotane s karlovarskou knedľou

By 1. februára 2018Československá kuchyňa

Sviečková na smotane

s karlovarskou knedľou

Sviečková na smotane

s karlovarskou knedľou

GALÉRIA RECEPTU

VIDEO RECEPT

Rozpísaný celý recept

Sviečková na smotane

s karlovarskou knedľou

Sviečková na smotane

s karlovarskou knedľou

INGREDIENCIE

Sviečková
Falošná sviečkovica 1kg
Bravčová masť 2 polievkové lyžice
Oravská slanina 4 plátky
Cibuľa červená 2ks
Mrkva 5x
Čerstvá petržlenová vňať hladká 50g
Zeler 1ks
Sladká smotana 2dcl
Soľ, korenie
Kôra z jedného citróna
Brusnice

Knedľa
Bravčová masť 2 polievkové lyžice
Slanina 2 plátky
Toastový chlieb cca 500g
Cibula červená 2ks
Vajíčka 6x
Mlieko plnotučné 2dcl
Petržlenová vňať
Soľ, korenie

PRÍPRAVA
90 MINÚT
  PORCIE
4 PORCIE
  OBTIAŽNOSŤ
STREDNÁ

Sviečková:

Umytú osušenú sviečkovicu našpikujeme slaninou, orestujeme na panvici na bravčovej masti z každej strany, odložíme bokom. Na masti orestujeme cibuľku, slaninu, pridáme mrkvu, petržlen a zeler nasekané na malé kocky. Do pekáča vysypeme na spodok orestovanú zeleninku so slaninkou, pridáme mäsko, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do trúby na cca 2 hodinky pri 200 stupňoch.

Mäsko priebežne kontrolujeme a podlievame.

Keď je mäsko hotové, vyberieme ho zo základu, základ vymixujeme a vrátime naspäť do hrnca, zjemníme smotanou, dochutíme soľou a korením a pridáme nastrúhanú kôru z citróna.

Karlovarská knedľa:

Toastový chlieb si nakrájame na malé kocky a pečieme v trúbe do zlatista cca 10 minút pri 180 stupňoch. Na masti orestujeme slaninku spolu s cibuľkou nakrájané na kocky.

Zmiešame opečený chlebík, vychladnutú slaninku s cibuľkou, nasekanú vňaťku, vajíčka, osolíme, okoreníme a podlievame mliekom podľa konzistencie. Zo zmesi vytvarujeme guľaté knedle a varíme ich v osolenej vriacej vode zhruba 8 až 10 minút až kým nevyplávajú na povrch.

Tip šéfkuchára ! Hotovú sviečkovú ozdobíme petržlenovou vňaťkou, brusnicami a čerstvým lesným ovocím.

INGREDIENCIE

Sviečková
Falošná sviečkovica 1kg
Bravčová masť 2 polievkové lyžice
Oravská slanina 4 plátky
Cibuľa červená 2ks
Mrkva 5x
Čerstvá petržlenová vňať hladká 50g
Zeler 1ks
Sladká smotana 2dcl
Soľ, korenie
Kôra z jedného citróna
Brusnice

Knedľa
Bravčová masť 2 polievkové lyžice
Slanina 2 plátky
Toastový chlieb cca 500g
Cibula červená 2ks
Vajíčka 6x
Mlieko plnotučné 2dcl
Petržlenová vňať
Soľ, korenie

PRÍPRAVA
90 MINÚT
  PORCIE
4 PORCIE
  OBTIAŽNOSŤ
STREDNÁ

Sviečková

Umytú osušenú sviečkovicu našpikujeme slaninou, orestujeme na panvici na bravčovej masti z každej strany, odložíme bokom. Na masti orestujeme cibuľku, slaninu, pridáme mrkvu, petržlen a zeler nasekané na malé kocky. Do pekáča vysypeme na spodok orestovanú zeleninku so slaninkou, pridáme mäsko, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do trúby na cca 2 hodinky pri 200 stupňoch.

Mäsko priebežne kontrolujeme a podlievame.

Keď je mäsko hotové, vyberieme ho zo základu, základ vymixujeme a vrátime naspäť do hrnca, zjemníme smotanou, dochutíme soľou a korením a pridáme nastrúhanú kôru z citróna.

Karlovarská knedľa

Toastový chlieb si nakrájame na malé kocky a pečieme v trúbe do zlatista cca 10 minút pri 180 stupňoch. Na masti orestujeme slaninku spolu s cibuľkou nakrájané na kocky.

Zmiešame opečený chlebík, vychladnutú slaninku s cibuľkou, nasekanú vňaťku, vajíčka, osolíme, okoreníme a podlievame mliekom podľa konzistencie. Zo zmesi vytvarujeme guľaté knedle a varíme ich v osolenej vriacej vode zhruba 8 až 10 minút až kým nevyplávajú na povrch.

Tip šéfkuchára ! Hotovú sviečkovú ozdobíme petržlenovou vňaťkou, brusnicami a čerstvým lesným ovocím.

INGREDIENCIE

Sviečková
Falošná sviečkovica 1kg
Bravčová masť 2 polievkové lyžice
Oravská slanina 4 plátky
Cibuľa červená 2ks
Mrkva 5x
Čerstvá petržlenová vňať hladká 50g
Zeler 1ks
Sladká smotana 2dcl
Soľ, korenie
Kôra z jedného citróna
Brusnice

Knedľa
Bravčová masť 2 polievkové lyžice
Slanina 2 plátky
Toastový chlieb cca 500g
Cibula červená 2ks
Vajíčka 6x
Mlieko plnotučné 2dcl
Petržlenová vňať
Soľ, korenie

 PRÍPRAVA
90 MINÚT
 PORCIE
4 PORCIE
 OBTIAŽNOSŤ 
STREDNÁ

Sviečková

Umytú osušenú sviečkovicu našpikujeme slaninou, orestujeme na panvici na bravčovej masti z každej strany, odložíme bokom. Na masti orestujeme cibuľku, slaninu, pridáme mrkvu, petržlen a zeler nasekané na malé kocky. Do pekáča vysypeme na spodok orestovanú zeleninku so slaninkou, pridáme mäsko, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do trúby na cca 2 hodinky pri 200 stupňoch.

Mäsko priebežne kontrolujeme a podlievame.

Keď je mäsko hotové, vyberieme ho zo základu, základ vymixujeme a vrátime naspäť do hrnca, zjemníme smotanou, dochutíme soľou a korením a pridáme nastrúhanú kôru z citróna.

Karlovarská knedľa

Toastový chlieb si nakrájame na malé kocky a pečieme v trúbe do zlatista cca 10 minút pri 180 stupňoch. Na masti orestujeme slaninku spolu s cibuľkou nakrájané na kocky.

Zmiešame opečený chlebík, vychladnutú slaninku s cibuľkou, nasekanú vňaťku, vajíčka, osolíme, okoreníme a podlievame mliekom podľa konzistencie. Zo zmesi vytvarujeme guľaté knedle a varíme ich v osolenej vriacej vode zhruba 8 až 10 minút až kým nevyplávajú na povrch.

Tip šéfkuchára ! Hotovú sviečkovú ozdobíme petržlenovou vňaťkou, brusnicami a čerstvým lesným ovocím.