Lahodno štavnatý Tom Yum s kuracím mäsom

By 1. februára 2018Ázijská kuchyňa

Tom Yum

s kuracím mäsom

Tom Yum

s kuracím mäsom

GALÉRIA RECEPTU

VIDEO RECEPT

Rozpísaný celý recept

Tom Yum

s kuracím mäsom

Tom Yum

s kuracím mäsom

INGREDIENCIE 

Sezamový olej 10 polievkových lyžíc
Cibuľa biela 2ks
Cesnak 6 strúčikov
Zázvor 50g
Galangal 50g
Kuracie prsia 500g
Shitake hríby 200g
Citrónová tráva 4ks
Tom yum pasta 4 polievkové lyžice
Ústricová omáčka 4 polievkové lyžice
Ryžové rezance 375g
Enoki 100g
Jarná cibuľka 1 viazanička
Limetková šťava a kôra z dvoch limetiek
Čerstvá koriander 30g
Čerstvé chilli červené rawit 30g
Sójové klíčky 200g
Soľ
Voda

PRÍPRAVA
20 MINÚT
  PORCIE
4 PORCIE
  OBTIAŽNOSŤ
STREDNÁ

Na panvičke si rozohrejeme sezamový olej, orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu, cesnak, nastrúhaný galangal a zázvor. Pridáme kuracie mäsko, zarestujeme, pridáme nasekané shitake hríby, opäť zarestujeme, pridáme citrónovú trávu a zalejeme vodou. Varíme cca 10 minút, pridáme tom yum pastu, dochutíme ustricovou omáčkou a šťavou z limetiek.

Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou na 4 minúty, vložíme do taniera, pridáme enoki, nasekanú jarnú cibuľku, nadrobno nasekané chilli, koriander, sójové výhonky a všetko zalejeme pripravenou polievkou.

INGREDIENCIE

Sezamový olej 10 polievkových lyžíc
Cibuľa biela 2ks
Cesnak 6 strúčikov
Zázvor 50g
Galangal 50g
Kuracie prsia 500g
Shitake hríby 200g
Citrónová tráva 4ks
Tom yum pasta 4 polievkové lyžice
Ústricová omáčka 4 polievkové lyžice
Ryžové rezance 375g
Enoki 100g
Jarná cibuľka 1 viazanička
Limetková šťava a kôra z dvoch limetiek
Čerstvá koriander 30g
Čerstvé chilli červené rawit 30g
Sójové klíčky 200g
Soľ
Voda

PRÍPRAVA
20 MINÚT
  PORCIE
4 PORCIE
  OBTIAŽNOSŤ
STREDNÁ

Na panvičke si rozohrejeme sezamový olej, orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu, cesnak, nastrúhaný galangal a zázvor. Pridáme kuracie mäsko, zarestujeme, pridáme nasekané shitake hríby, opäť zarestujeme, pridáme citrónovú trávu a zalejeme vodou. Varíme cca 10 minút, pridáme tom yum pastu, dochutíme ustricovou omáčkou a šťavou z limetiek.

Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou na 4 minúty, vložíme do taniera, pridáme enoki, nasekanú jarnú cibuľku, nadrobno nasekané chilli, koriander, sójové výhonky a všetko zalejeme pripravenou polievkou.

INGREDIENCIE

Sezamový olej 10 polievkových lyžíc
Cibuľa biela 2ks
Cesnak 6 strúčikov
Zázvor 50g
Galangal 50g
Kuracie prsia 500g
Shitake hríby 200g
Citrónová tráva 4ks
Tom yum pasta 4 polievkové lyžice
Ústricová omáčka 4 polievkové lyžice
Ryžové rezance 375g
Enoki 100g
Jarná cibuľka 1 viazanička
Limetková šťava a kôra z dvoch limetiek
Čerstvá koriander 30g
Čerstvé chilli červené rawit 30g
Sójové klíčky 200g
Soľ
Voda

 PRÍPRAVA
20 MINÚT
 PORCIE
4 PORCIE
 OBTIAŽNOSŤ 
STREDNÁ

Na panvičke si rozohrejeme sezamový olej, orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu, cesnak, nastrúhaný galangal a zázvor. Pridáme kuracie mäsko, zarestujeme, pridáme nasekané shitake hríby, opäť zarestujeme, pridáme citrónovú trávu a zalejeme vodou. Varíme cca 10 minút, pridáme tom yum pastu, dochutíme ustricovou omáčkou a šťavou z limetiek.

Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou na 4 minúty, vložíme do taniera, pridáme enoki, nasekanú jarnú cibuľku, nadrobno nasekané chilli, koriander, sójové výhonky a všetko zalejeme pripravenou polievkou.